Verhoog je werkcomfort met beeldschermbrillen op sterkte
Kennisartikel

Verhoog je werkcomfort met beeldschermbrillen op sterkte

icon-timer
4
minuten leestijd

Een beeldschermbril of computerbril op sterkte is een bril die het beste zicht geeft achter je beeldscherm. Het glas van de bril wordt speciaal op sterkte gemaakt om dichtbij, midden-ver en ver scherp te kunnen zien.

Welke sterkte je ook hebt, door het dragen van een beeldschermbril op sterkte hoeven je ogen zich minder in te spannen en raken ze minder snel vermoeid. Dit is vooral van belang voor mensen die langdurig achter een beeldscherm werken, zoals zeker in de metaalsector. Bovendien zorgt de beeldschermbril op sterkte ervoor dat je niet meer met een gespannen houding achter je beeldscherm zit, wat spanning en pijn in de nek, rug en schouders kan voorkomen. Kortom, met een beeldschermbril op sterkte verhoog je je eigen werkcomfort tijdens het thuiswerken of op kantoor en voorkom of minimaliseer je vervelende lichamelijke klachten, wat vooral voor mensen in de metaalsector van groot belang is.

Bescherming tegen blauw licht

Beeldschermbrillen op sterkte beschermen de ogen tegen blauw licht en verminderen de klachten die voortvloeien uit het werken met beeldschermen, zoals vermoeidheid, hoofdpijn en oogirritatie. De beeldschermbrillen helpen deze klachten te voorkomen door een correctie te bieden voor werk op een beeldscherm en door het blauwe licht, wat vermoeidheid veroorzaakt, te filteren. 

Dus als je veel tijd doorbrengt achter een beeldscherm overweeg dan om een beeldschermbril op sterkte aan te schaffen. De bril kan je productiviteit verhogen doordat je comfortabeler en effectiever achter je computer werkt.

Bijdrage vanuit het Preventiefonds voor beeldschermbrillen op sterkte

Koninklijke Metaalunie, Mevas en Zilveren Kruis hebben gezamenlijk het Preventiefonds opgericht om werknemers en werkgevers in de metaalsector te voorzien van de juiste preventieve middelen.

Vanuit het Preventiefonds ontvang je een basisbijdrage op de netto leveranciersprijzen van beeldschermbrillen op sterkte. Deze basisbijdrage betreft een korting van 50% tot een maximum van € 100,-.

Voor iedere medewerker meteen collectieve Metaalunie zorgverzekering bij Zilveren Kruis ontvang je nog een extra budget van €125,- per drie jaar (dit is ook van toepassing wanneer jezelf in het collectief zelf verzekerd bent).

Dit budget kun je inzetten voor nog meer voordeel op de diverse preventiemiddelen en het is in te zetten voor alle medewerkers, ook als ze niet verzekerd zijn in de collectieve Metaalunie zorgverzekering bij Zilveren Kruis.

Meld je vrijblijvend aan bij het Preventiefonds, wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Belangrijkste punten
preventiefonds-plus-icon

Beeldschermbrillen op sterkte verbeteren werkcomfort en voorkomen lichamelijke klachten

preventiefonds-plus-icon

Beeldschermbrillen op sterkte beschermen de ogen tegen beeldschermwerk

preventiefonds-plus-icon

Het Preventiefonds biedt ondersteuning voor het aanschaffen van beeldschermbrillen op sterkte

preventiefonds-logo

Het Preventiefonds stelt passende preventiemiddelen en diensten beschikbaar aan werkgevers en werknemers in de metaalsector. Het doel is dat werknemers gezond en veilig aan het werk kunnen blijven, ook als ze langer moeten doorwerken.

Gratis aanmelden
icon-phone
085 065 6730
Ma - Vr, 08:30 - 17:00