preventiefonds-over-ons

Het verhaal van Preventiefonds

Metaalunie, Zilveren Kruis en MEVAS hebben samen het Preventiefonds opgericht om werkgevers en werknemers in de metaalindustrie te ondersteunen bij het gebruik van de juiste preventieve middelen.

preventiefonds-image
Mogelijk gemaakt door
het verhaal

Voor een gezonde en veilige metaalbranche

Voor leden van de Koninklijke Metaalunie hebben we goed nieuws! Metaalunie, Zilveren Kruis en MEVAS hebben gezamenlijk het Preventiefonds opgericht om werkgevers en werknemers in de metaalbranche te ondersteunen bij het gebruik van de juiste preventieve middelen. Het Preventiefonds stelt passende preventiemiddelen, opleidingen en trainingen beschikbaar zodat mensen gezond aan het werk kunnen blijven, ook als ze langer moeten doorwerken.

Het Preventiefonds wil bijdragen aan de aanschafkosten van preventieve middelen en aan de verbetering van de arbeidsomstandigheden in de metaalbranche.

Leveranciers

Maak het verschil met betrouwbare leveranciers

Voor veiligheidsbrillen op sterkte, beeldschermbrillen op sterkte en otoplastieken werkt het Preventiefonds samen met twee betrouwbare leveranciers.

Seeh, met meer dan 20 jaar ervaring, is dé zakelijke partner voor veiligheidsbrillen, beeldschermbrillen, zonnebrillen en otoplastieken. Seeh biedt gratis advies en een eenvoudig bestelproces en werkt samen met Hans Anders om meer dan 5.500 bedrijven dagelijks van passende oog- en gehoorbescherming te voorzien. Seeh staat garant voor 100% tevredenheid.

Livit is dé specialist op het gebied van othopedische oplossingen en heeft in Nederland een leidende positie. Met talloze servicepunten verspreid over het hele land staat Livit altijd klaar om de beste zorg te bieden aan haar klanten. Livit mag als erkend bedrijf voor vele bekende merken van veiligheidsschoenen deze certificering uitvoeren.

Intersafe, geïntegreerd in Lyreco sinds 1 juni 2022, is de toonaangevende Europese leverancier van producten en diensten voor de veiligheid op de werkplek. Lyreco, dat sinds 2013 persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) aanbiedt, heeft door de samenvoeging met Intersafe expertise opgebouwd op het gebied van veiligheidsoplossingen en het leveren van werkplekoplossingen.

Gezond werken

Voor een gezonde en veilige metaalbranche

Koninklijke Metaalunie, Mevas en Zilveren Kruis hebben gezamenlijk het Preventiefonds opgericht om werknemers en werkgevers in de metaalsector te voorzien van de juiste preventieve middelen.

Oogbescherming

Gehoorbescherming

Valbeveiliging

Voetbescherming

Aanmelden

Regel direct goede preventiemiddelen

Ga aan de slag met kosteloos advies. Meld je organisatie aan als klant en geniet als lid van de Koninklijke Metaalunie direct van de voordelen van het Preventiefonds.