Investeren in beeldschermbrillen op sterkte is goed voor je bedrijf
Kennisartikel

Investeren in beeldschermbrillen op sterkte is goed voor je bedrijf

icon-timer
4
minuten leestijd

Als bedrijfseigenaar of manager ben je voortdurend op zoek naar manieren om de productiviteit en het welzijn van je werknemers te verbeteren. Een groeiende trend die steeds meer aandacht krijgt, is het investeren in beeldschermbrillen op sterkte voor werknemers die regelmatig achter computers werken.

Het gebruik van computers en andere digitale apparaten is tegenwoordig onvermijdelijk in vrijwel elke branche, dus ook in de metaalbranche. Langdurig werken achter een computerscherm kan negatieve gevolgen hebben voor de ogen van werknemers, vooral als ze al last hebben van bijziendheid, verziendheid of astigmatisme. Het niet oplossen van dit probleem kan leiden tot klachten als vermoeide ogen, hoofdpijn, droge ogen, rugpijn en wazig zicht.

Investeren in beeldschermbrillen

Door te investeren in beeldschermbrillen op sterkte toon je als werkgever betrokkenheid bij het welzijn van je personeel. Dit kan niet alleen de algehele tevredenheid van je werknemers vergroten, maar het kan ook bijdragen aan een gezondere werkomgeving en verminderde gezondheidsklachten.

Naast het bevorderen van de gezondheid van werknemers, kunnen beeldschermbrillen op sterkte ook de productiviteit en de kwaliteit van het werk verbeteren. Werknemers die helder en comfortabel kunnen zien, kunnen zich beter concentreren en verminderen de kans op fouten door visuele vermoeidheid.

Bovendien kan het investeren in beeldschermbrillen op sterkte leiden tot minder ziekteverzuim en lagere zorgkosten. Werknemers die regelmatig hun ogen laten controleren en voorzien worden van de juiste brillen, hebben minder kans op gezondheidsproblemen in verband met hun gezichtsvermogen.

Kortom, investeren in beeldschermbrillen op sterkte is niet alleen goed voor de gezondheid en het comfort van je werknemers, maar kan ook leiden tot een meer productieve, tevreden en gezondere werkomgeving. Het is een investering die op de lange termijn zijn vruchten zal afwerpen en je bedrijf op verschillende niveaus ten goede zal komen.

Bijdrage vanuit het Preventiefonds voor beeldschermbrillen op sterkte

Koninklijke Metaalunie, Mevas en Zilveren Kruis hebben gezamenlijk het Preventiefonds opgericht om werknemers en werkgevers in de metaalsector te voorzien van de juiste preventieve middelen.

Vanuit het Preventiefonds ontvang je een basisbijdrage op de netto leveranciersprijzen van beeldschermbrillen op sterkte. Deze basis bijdrage betreft een korting van 50% tot een maximum van € 100,-.

Voor iedere medewerker met een collectieve Metaalunie zorgverzekering bij Zilveren Kruis ontvang je nog een extra budget van €125,-per drie jaar (dit is ook van toepassing wanneer je zelf in het collectief verzekerd bent).

Dit budget kun je inzetten voor nog meer voordeel op de diverse preventiemiddelen en het is in te zetten voor alle medewerkers, ook als ze niet verzekerd zijn in de collectieve Metaalunie zorgverzekering bij Zilveren Kruis.

Meld je vrijblijvend aan bij het Preventiefonds, wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Belangrijkste punten
preventiefonds-plus-icon

Investeren in beeldschermbrillen op sterkte leidt tot verbetering van de productiviteit en de kwaliteit.

preventiefonds-plus-icon

Beeldschermbrillen op sterkte leiden tot minder ziekteverzuim en lagere zorgkosten.

preventiefonds-plus-icon

Investeren in beeldschermbrillen op sterkte is goed voor je bedrijf.

preventiefonds-logo

Het Preventiefonds stelt passende preventiemiddelen en diensten beschikbaar aan werkgevers en werknemers in de metaalsector. Het doel is dat werknemers gezond en veilig aan het werk kunnen blijven, ook als ze langer moeten doorwerken.

Gratis aanmelden
icon-phone
085 065 6730
Ma - Vr, 08:30 - 17:00