Veiligheid voor de ogen: de voordelen van veiligheidsbrillen op sterkte
Kennisartikel

Veiligheid voor de ogen: de voordelen van veiligheidsbrillen op sterkte

icon-timer
4
minuten leestijd

Veiligheidsbrillen op sterkte zijn speciaal ontworpen voor mensen die op hun werkplek visuele hulp nodig hebben. Deze brillen beschermen de werknemers tegen schadelijke stoffen en omgevingsfactoren zoals vallend stof, chemicaliën en UV-licht.

Veiligheid voor de ogen: de voordelen van veiligheidsbrillen op sterkte

Veiligheidsbrillen op sterkte zijn speciaal ontworpen voor mensen die op hun werkplek visuele hulp nodig hebben. Deze brillen beschermen de werknemers tegen schadelijke stoffen en omgevingsfactoren, zoals vallend stof, chemicaliën en UV-licht.

Veiligheidsbrillen op sterkte bieden veel voordelen en zijn een verstandige keuze voor werknemers die bescherming nodig hebben voor hun ogen en het verbeteren van hun zicht. Door het dragen van een veiligheidsbril op sterkte wordt de kans op oogletsel en verzuim aanzienlijk verminderd.

Veiligheidsbrillen op sterkte bieden de volgende voordelen:

Bescherming van de ogen
Veiligheidsbrillen bieden bescherming tegen gevaren op de werkplek, zoals vallende objecten, stof, vonken, splinters, chemicaliën en UV-straling.

Verbeterd zicht
Door het dragen van veiligheidsbrillen op sterkte kunnen werknemers die een bril nodig hebben om scherp te kunnen zien, dit comfortabel en effectief doen. Het verbetert hun productiviteit en vermindert het risico op vermoeide ogen en hoofdpijn.

Comfort
Veel veiligheidsbrillen zijn verkrijgbaar in comfortabele stijlen, zoals monturen met schuim om het hoofd en neus te beschermen.

Stijlvolle uitstraling
Veel veiligheidsbrillen zijn tegenwoordig verkrijgbaar in moderne en stijlvolle ontwerpen, zodat werknemers er niet alleen veilig uitzien maar ook stijlvol.

Waardevolle investering
Veiligheidsbrillen op sterkte zijn een waardevolle investering in de gezondheid en veiligheid van werknemers, en helpen bij het voorkomen van oogletsel en de kosten daarvan.

Certificering

Het is belangrijk om te weten dat er verschillende normen en regulaties zijn voor veiligheidsbrillen op sterkte, afhankelijk van de specifieke werkomgeving. Het is daarom aan te raden om een veiligheidsbril te kiezen die voldoet aan de vereisten van de relevante normen en regulaties, zoals de Europese norm EN 166.

Bijdrage vanuit het Preventiefonds voor veiligheidsbrillen op sterkte

Koninklijke Metaalunie, Mevas en Zilveren Kruis hebben gezamenlijk het Preventiefonds opgericht om werknemers en werkgevers in de metaalsector te helpen om de juiste preventieve middelen te gebruiken.

Vanuit het Preventiefonds ontvang je een basisbijdrage op de netto leveranciersprijzen van veiligheidsbrillen op sterkte. Deze basisbijdrage betreft een korting van 50% tot een maximum van € 100,-.
Voor iedere medewerker met een collectieve Metaalunie zorgverzekering bij Zilveren Kruis ontvang je nog een extra budget van €125,- per drie jaar (dit is ook van toepassing wanneer je zelf in het collectief zelf verzekerd bent). Dit budget kun je inzetten voor nog meer voordeel op de diverse preventiemiddelen.
Het extra budget kun je inzetten voor alle medewerkers, ook als ze niet verzekerd zijn in de collectieve Metaalunie zorgverzekering bij Zilveren Kruis.

Meld je vrijblijvend aan bij het Preventiefonds, wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Belangrijkste punten
preventiefonds-plus-icon

Veiligheidsbrillen op sterkte beschermen tegen gevaren op de werkplek en verminderen het risico op oogletsel en verzuim

preventiefonds-plus-icon

Veiligheidsbrillen verbeteren het zicht, comfort en hebben een stijlvolle uitstraling

preventiefonds-plus-icon

Er zijn normen en regulaties voor veiligheidsbrillen, en het Preventiefonds biedt korting en extra budget voor preventiemiddelen

preventiefonds-logo

Het Preventiefonds stelt passende preventiemiddelen en diensten beschikbaar aan werkgevers en werknemers in de metaalsector. Het doel is dat werknemers gezond en veilig aan het werk kunnen blijven, ook als ze langer moeten doorwerken.

Gratis aanmelden
icon-phone
085 065 6730
Ma - Vr, 08:30 - 17:00