Verbeter je veiligheid en comfort met veiligheidsbrillen op sterkte
Nieuws

Verbeter je veiligheid en comfort met veiligheidsbrillen op sterkte

icon-timer
4
minuten leestijd

Een veiligheidsbril op sterkte beschermt je ogen tegen de gevaren van stof, slijpdeeltjes en splinters en vloeistofspetters. De glazen van een veiligheidsbril zijn van gehard glas of kunststof en het montuur is gemaakt van metaal of kunststof.

Waarom veiligheidsbrillen op sterkte belangrijk zijn voor de metaalindustrie

Er zijn verschillende redenen waarom veiligheidsbrillen op sterkte belangrijk zijn voor de metaalindustrie:

Bescherming tegen vreemde voorwerpen
Tijdens het bewerken van metaal kunnen er kleine stukjes metaal of andere vreemde voorwerpen afvliegen die het oog kunnen beschadigen. Veiligheidsbrillen op sterkte kunnen dit risico verminderen door het oog te beschermen tegen deze vreemde voorwerpen.

Voorkomen van verblinding
Veel metaalbewerkingsprocessen, zoals slijpen en frezen, kunnen het oog verblinden door flitsen van vonken of lichtstralen. Veiligheidsbrillen op sterkte kunnen dit risico verlagen door het verminderen van de hoeveelheid licht die het oog bereikt.

Verbeteren van de zichtbaarheid
Sommige metaalbewerkingsprocessen kunnen een hinderlijke rook of vonken produceren die het zicht kunnen belemmeren. Veiligheidsbrillen op sterkte kunnen dit probleem aanpakken door het verbeteren van de zichtbaarheid en het waarborgen van de visuele prestaties van de werknemer.

In het algemeen is het dragen van veiligheidsbrillen op sterkte belangrijk voor de metaalindustrie omdat het de oogveiligheid van werknemers beschermt tegen potentiële oogbeschadigingen die kunnen worden veroorzaakt door metaalbewerkingsprocessen.

Bijdrage vanuit het Preventiefonds voor veiligheidsbrillen op sterkte

Koninklijke Metaalunie, Mevas en Zilveren Kruis hebben gezamenlijk het Preventiefonds opgericht om werknemers en werkgevers in de metaalsector te helpen om de juiste preventieve middelen te gebruiken.

Vanuit het Preventiefonds ontvang je een basisbijdrage op de netto leveranciersprijzen van veiligheidsbrillen op sterkte. Deze basisbijdrage betreft een korting van 50% tot een maximum van € 100,-.


Voor iedere medewerker met een collectieve Metaalunie zorgverzekering bij Zilveren Kruis ontvang je nog een extra budget van €125,- per drie jaar (dit is ook van toepassing wanneer je zelf in het collectief zelf verzekerd bent). Dit budget kun je inzetten voor nog meer voordeel op de diverse preventiemiddelen.
Het extra budget kun je inzetten voor alle medewerkers, ook als ze niet verzekerd zijn in de collectieve Metaalunie zorgverzekering bij Zilveren Kruis.

Meld je vrijblijvend aan bij het Preventiefonds, wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Belangrijkste punten
preventiefonds-plus-icon

Veiligheidsbrillen op sterkte zijn belangrijk voor de metaalindustrie

preventiefonds-plus-icon

Een veiligheidsbril op sterkte beschermt je ogen tegen de gevaren van stof, slijpdeeltjes en splinters en vloeistofspetters

preventiefonds-plus-icon

Het Preventiefonds biedt korting en extra budget voor veiligheidsbrillen op sterkte

preventiefonds-logo

Het Preventiefonds stelt passende preventiemiddelen en diensten beschikbaar aan werkgevers en werknemers in de metaalsector. Het doel is dat werknemers gezond en veilig aan het werk kunnen blijven, ook als ze langer moeten doorwerken.

Gratis aanmelden
icon-phone
085 065 6730
Ma - Vr, 08:30 - 17:00