Perfect passende gehoorbescherming voor de metaalindustrie
Kennisartikel

Perfect passende gehoorbescherming voor de metaalindustrie

icon-timer
4
minuten leestijd

In de metaalindustrie worden werknemers vaak blootgesteld aan hoge geluidsniveaus die kunnen leiden tot permanente gehoorschade. Het is daarom belangrijk om de juiste gehoorbescherming te gebruiken om de gezondheid van werknemers te beschermen. Otoplastieken zijn op maat gemaakte gehoorbeschermers die perfect passen bij de gebruiker.

Otoplastieken zijn op maat gemaakte oordoppen. Otoplastieken worden persoonlijk aangemeten, waardoor het draagcomfort erg hoog is. De otoplastieken worden uitgerust met een filter dat de gewenste demping geeft bijvoorbeeld tijdens motorrijden of bij bepaalde werkzaamheden.

Een otoplastiek is dus een stukje maatwerk dat in je oor wordt geplaatst om geluid te dempen of te verminderen. Een perfect passende otoplastiek is perfect op je oor afgestemd, zit comfortabel en biedt de gewenste geluidsdemping.

Het materiaal van de otoplastieken is van een stevige massa gemaakt waardoor ze meer geluid dempen, en beter met een filter afgesteld kunnen worden. Een ander groot voordeel is dat otoplastieken comfortabeler te dragen zijn dan bijvoorbeeld oorkappen, omdat die vaak warm zijn en onhandiger om altijd bij je te hebben.

In het algemeen zijn otoplastieken een uitstekende oplossing wanneer je op zoek bent naar comfortabele en effectieve geluidsdemping.

Bijdrage vanuit het Preventiefonds voor otoplastieken

Koninklijke Metaalunie, Mevas en Zilveren Kruis hebben gezamenlijk het Preventiefonds opgericht om werknemers en werkgevers in de metaalsector te helpen om de juiste preventieve middelen te gebruiken.

Vanuit het Preventiefonds ontvang je een basisbijdrage op de netto leveranciersprijzen van otoplastieken. Deze basisbijdrage betreft een korting van 50%.
Voor iedere medewerker met een collectieve Metaalunie zorgverzekering bij Zilveren Kruis ontvang je nog een extra budget van €125,- per drie jaar (dit is ook van toepassing wanneer je zelf in het collectief zelf verzekerd bent). Dit budget kun je inzetten voor nog meer voordeel op de diverse preventiemiddelen.
Het extra budget kun je inzetten voor alle medewerkers, ook als ze niet verzekerd zijn in de collectieve Metaalunie zorgverzekering bij Zilveren Kruis.

Het Preventiefonds werkt samen met twee betrouwbare leveranciers voor otoplastieken, waaronder Seeh. Met meer dan 20 jaar ervaring is Seeh dé zakelijke partner voor veiligheidsbrillen, beeldschermbrillen, zonnebrillen en otoplastieken. Samen met Hans Anders voorziet Seeh dagelijks veel bedrijven van passende oog- en gehoorbescherming, met gratis advies en een eenvoudig bestelproces. Intersafe, geïntegreerd in Lyreco sinds 1 juni 2022, is ook een belangrijke leverancier voor veiligheidsoplossingen op de werkplek.

Meld je vrijblijvend aan bij het Preventiefonds, wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Belangrijkste punten
preventiefonds-plus-icon

De beste gehoorbescherming op maat zijn otoplastieken

preventiefonds-plus-icon

Otoplastieken zijn op maat gemaakt en hebben de hoogste draagcomfort van gehoorbescherming

preventiefonds-plus-icon

Preventiefonds biedt bijdragen en kortingen voor de metaalindustrie

preventiefonds-logo

Het Preventiefonds stelt passende preventiemiddelen en diensten beschikbaar aan werkgevers en werknemers in de metaalsector. Het doel is dat werknemers gezond en veilig aan het werk kunnen blijven, ook als ze langer moeten doorwerken.

Gratis aanmelden
icon-phone
085 065 6730
Ma - Vr, 08:30 - 17:00