De impact van lawaai op het gehoor van werknemers in de metaalindustrie en hoe otoplastieken hier bescherming tegen bieden
Kennisartikel

De impact van lawaai op het gehoor van werknemers in de metaalindustrie en hoe otoplastieken hier bescherming tegen bieden

icon-timer
4
minuten leestijd

De metaalindustrie is een van de meest lawaaierige werkomgevingen. Werknemers worden dagelijks blootgesteld aan hoge niveaus van geluid, wat kan leiden tot gehoorverlies en andere gehoorproblemen. Het is daarom van cruciaal belang dat deze werknemers worden beschermd tegen de schadelijke effecten van lawaai. Een effectieve oplossing voor dit probleem is het gebruik van otoplastieken.

Otoplastieken bieden bescherming tegen de impact van lawaai

Otoplastieken zijn op maat gemaakte gehoorbeschermers die in het oor worden gedragen. Ze zijn ontworpen om geluiden te verminderen tot een veilig niveau, terwijl spraak en waarschuwingssignalen nog steeds hoorbaar blijven.

Wanneer werknemers in de metaalindustrie worden blootgesteld aan lawaai, kan dit een negatieve impact hebben op hun gehoor. Gehoorverlies is een veelvoorkomend probleem bij werknemers in deze branche, omdat ze dagelijks worden blootgesteld aan hoge niveaus van geluid. Dit kan leiden tot tinnitus (oorsuizen), hyperacusis (overgevoeligheid voor geluid), en andere gehoorproblemen.

Het gebruik van otoplastieken kan helpen deze problemen te voorkomen. Door het dragen van op maat gemaakte gehoorbeschermers kunnen werknemers hun gehoor beschermen tegen de schadelijke effecten van lawaai. Otoplastieken verminderen het geluid tot een veilig niveau, terwijl belangrijke geluiden zoals waarschuwingssignalen en spraak nog steeds hoorbaar blijven.

Naast het beschermen van het gehoor van werknemers in de metaalindustrie, bieden otoplastieken ook andere voordelen. Ze zijn comfortabel om te dragen en kunnen worden aangepast aan de individuele behoeften van werknemers. Omdat ze op maat worden gemaakt, bieden otoplastieken een betere bescherming dan gewone oordopjes.

In de metaalindustrie is het van cruciaal belang dat werknemers worden beschermd tegen de schadelijke effecten van lawaai. Otoplastieken bieden een effectieve oplossing voor dit probleem. Door het dragen van op maat gemaakte gehoorbeschermers kunnen werknemers hun gehoor beschermen en hun gezondheid behouden.

Meld je vrijblijvend aan bij het Preventiefonds, wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Belangrijkste punten
preventiefonds-plus-icon

Werknemers moeten worden beschermd tegen de schadelijke effecten van lawaai.

preventiefonds-plus-icon

Otoplastieken bieden een effectieve oplossing tegen de schadelijke effecten van lawaai.

preventiefonds-plus-icon

Werknemers beschermen hun gehoor en behouden hun gezondheid.

preventiefonds-logo

Het Preventiefonds stelt passende preventiemiddelen en diensten beschikbaar aan werkgevers en werknemers in de metaalsector. Het doel is dat werknemers gezond en veilig aan het werk kunnen blijven, ook als ze langer moeten doorwerken.

Gratis aanmelden
icon-phone
085 065 6730
Ma - Vr, 08:30 - 17:00