Investeer in steunzolen voor veiligheidsschoenen voor meer voetcomfort en veiligheid
Kennisartikel

Investeer in steunzolen voor veiligheidsschoenen voor meer voetcomfort en veiligheid

icon-timer
4
minuten leestijd

Werken in de metaalindustrie brengt vaak uitdagingen met zich mee, met name op het gebied van veiligheid en comfort. Als werknemer in deze branche sta je dagelijks bloot aan zware lasten, langdurig staan en potentieel gevaarlijke situaties. Daarom is het van essentieel belang om de juiste uitrusting te hebben die je voeten beschermt en ondersteunt.

Door te investeren in steunzolen voor je veiligheidsschoenen, kun je de belasting op je voeten verminderen en het risico op letsel verlagen. Steunzolen bieden een geavanceerde demping en ondersteuning voor je voeten, waardoor je comfortabeler kunt staan en bewegen tijdens lange werkdagen. Ze zijn speciaal ontworpen om de druk gelijkmatig te verdelen en schokken te absorberen, waardoor je gewrichten en spieren worden ontlast.

Bovendien kunnen steunzolen op maat worden gemaakt om perfect bij de vorm van je voeten te passen. Dit zorgt voor een optimale pasvorm en stabiliteit, waardoor je het risico op uitglijden, struikelen of vallen vermindert. In een veeleisende omgeving zoals de metaalindustrie is het belangrijk om stevig op je voeten te staan en je evenwicht te behouden, en steunzolen kunnen hierbij helpen.

Naast het verbeteren van het comfort en de veiligheid, kunnen steunzolen ook helpen bij het verminderen van vermoeidheid en het voorkomen van blessures op de lange termijn. Door de juiste ondersteuning te bieden aan je voeten, worden de spieren en gewrichten minder belast, waardoor je energieker blijft gedurende de dag en de kans op overbelasting wordt verkleind.

Kortom, investeren in steunzolen voor je veiligheidsschoenen is een verstandige keuze voor iedereen die werkzaam is in de metaalindustrie. Het biedt niet alleen meer comfort tijdens lange werkdagen, maar het verhoogt ook de veiligheid door het verminderen van het risico op letsel en het bevorderen van een betere stabiliteit. Neem de nodige stappen om je voeten te beschermen en te ondersteunen, en ervaar de voordelen die steunzolen te bieden hebben.

Bijdrage vanuit het Preventiefonds voor gecertificeerde steunzolen

Leden van het Preventiefonds kunnen nu via de bestelportal gecertificeerde steunzolen aanschaffen en ontvangen een voordeel van € 131,00 op de gangbare aanschafwaarde. Het Preventiefonds roept werkgevers op om de gezondheid van hun medewerkers te beschermen en problemen te voorkomen door gecertificeerde steunzolen op maat aan te schaffen. Voor meer informatie en bestellen kun je terecht op de bestelportal van het Preventiefonds.

Belangrijkste punten
preventiefonds-plus-icon

Door te investeren in steunzolen voor je veiligheidsschoenen, kun je de belasting op je voeten verminderen en het risico op letsel verlagen.

preventiefonds-plus-icon

Steunzolen op maat passen perfect bij de vorm van je voeten.

preventiefonds-plus-icon

Investeren in op maat gemaakte steunzolen is een verstandige keuze voor iedereen die werkzaam is in de metaalindustrie.

preventiefonds-logo

Het Preventiefonds stelt passende preventiemiddelen en diensten beschikbaar aan werkgevers en werknemers in de metaalsector. Het doel is dat werknemers gezond en veilig aan het werk kunnen blijven, ook als ze langer moeten doorwerken.

Gratis aanmelden
icon-phone
085 065 6730
Ma - Vr, 08:30 - 17:00