Verhoog de arbeidsveiligheid met steunzolen voor veiligheidsschoenen
Kennisartikel

Verhoog de arbeidsveiligheid met steunzolen voor veiligheidsschoenen

icon-timer
4
minuten leestijd

Steunzolen voor veiligheidsschoenen zijn op maat gemaakte voetbedden die ondersteuning bieden aan de voeten en voetbogen. Steunzolen worden ook wel voetzolen, inlegzolen of correctiezolen genoemd. Voor werknemers in de metaalsector is het belangrijk om steunzolen te dragen, omdat lang staan en zwaar tillen vaak leiden tot vermoeide en pijnlijke voeten, knie- en rugklachten.

Steunzolen voor veiligheidsschoenen zijn speciaal ontworpen voor het gebruik in veiligheidsschoenen en bieden specifieke voordelen, zoals verbetering van de houding en vermindering van de impact op de voeten tijdens het lopen en staan. Het is echter belangrijk ervoor te zorgen dat de combinatie van veiligheidsschoenen en steunzolen gecertificeerd is om te garanderen dat ze voldoen aan de vereiste veiligheidsnormen en om de bescherming van werknemers op de werkvloer te waarborgen.

Het aanmeten van steunzolen gebeurt met een voetafdruk in belaste toestand, omdat de vorm van de voeten verandert bij het belasten van de voet. Vervolgens worden de steunzolen op maat gemaakt op basis van deze afdruk. Steunzolen ondersteunen en ontlasten je voeten en lichaamshouding en helpen bij klachten zoals vermoeide voeten, branderige voetzolen, hielpijn en klachten in de onderrug.

Regel steunzolen bij het Preventiefonds

Het Preventiefonds biedt als lid van Koninklijke Metaalunie aantrekkelijke kortingen en bijdragen op verschillende producten en opleidingen, waaronder gecertificeerde steunzolen voor veiligheidsschoenen. Bij de aanschaf van gecertificeerde steunzolen voor veiligheidsschoenen kan men profiteren van een voordeel tot wel €131,- op de gangbare aanschafwaarde. Het is daarbij van belang om vooraf na te gaan of het gewenste model veiligheidsschoenen kan worden gecombineerd met gecertificeerde steunzolen. Dit kan worden geregeld via LIVIT, de betrouwbare leverancier waarmee het Preventiefonds samenwerkt. LIVIT is specialist op het gebied van orthopedische oplossingen en heeft met diverse producenten van veiligheidsschoenen afspraken gemaakt, waardoor zij gecertificeerde steunzolen kan leveren die voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen.

Belangrijkste punten
preventiefonds-plus-icon

Steunzolen voor veiligheidsschoenen zijn op maat gemaakte voetbedden die ondersteuning bieden aan de voeten en voetbogen

preventiefonds-plus-icon

Het is belangrijk ervoor te zorgen dat de combinatie van veiligheidsschoenen en steunzolen gecertificeerd is

preventiefonds-plus-icon

Preventiefonds werkt samen met LIVIT voor het leveren van steunzolen voor veiligheidsschoenen

preventiefonds-logo

Het Preventiefonds stelt passende preventiemiddelen en diensten beschikbaar aan werkgevers en werknemers in de metaalsector. Het doel is dat werknemers gezond en veilig aan het werk kunnen blijven, ook als ze langer moeten doorwerken.

Gratis aanmelden
icon-phone
085 065 6730
Ma - Vr, 08:30 - 17:00