Verbetering van je voetgezondheid met steunzolen voor veiligheidsschoenen
Kennisartikel

Verbetering van je voetgezondheid met steunzolen voor veiligheidsschoenen

icon-timer
4
minuten leestijd

Iedereen wil veilig en prettig werken en veiligheidsschoenen spelen daar een belangrijke rol in. Steunzolen kunnen een effectieve manier zijn om de voetgezondheid te verbeteren, vooral wanneer ze worden gebruikt in combinatie met gecertificeerde veiligheidsschoenen.

Dit zijn enkele manieren waarop steunzolen de voetgezondheid kunnen verbeteren:

·      Correctie van voetafwijkingen

Steunzolen kunnen helpen bij het corrigeren van voetafwijkingen, zoals bijvoorbeeld platvoeten. Ook kunnen vervelende klachten zoals peesontsteking en artritis voorkomen worden.

·      Verlichting van pijn

Steunzolen kunnen pijn verlichten die verband houdt met aandoeningen zoals hielspoor. Ze kunnen ook helpen bij het verminderen van pijn die verband houdt met lange staande of lopende taken.

·     Verbetering van de houding

Steunzolen kunnen helpen bij het corrigeren van een slechte houding, zodat pijn in de rug kan worden voorkomen.

 

·     Verbetering van de prestaties

Steunzolen kunnen ook helpen bij het verbeteren van de prestaties. De shockabsorptie wordt verbeterd, waardoor het risico op blessures wordt verminderd.

 

Het aanmeten van steunzolen gebeurt met een voetafdruk. Die afdruk legt de vorm van de voet vast in belaste toestand. Dat is nodig omdat de vorm van de voeten verandert bij het belasten van de voet. En het gaat juist om de ondersteuning van de voeten in belaste toestand.

Er wordt dus een afdruk van de voeten genomen en vervolgens worden de steunzolen op maat gemaakt op basis van deze afdruk.

Steunzolen ondersteunen en ontlasten je voeten en lichaamshouding en helpen bij klachten zoals vermoeide voeten, branderige voetzolen, hielpijn en klachten in de onderrug.

Lees ook: Verhoog de arbeidsveiligheid met steunzolen voor veiligheidsschoenen.

Leden van het Preventiefonds kunnen nu via de bestelportal gecertificeerde steunzolen aanschaffen en ontvangen een voordeel van € 131,00 op de gangbare aanschafwaarde. Het Preventiefonds roept werkgevers op om de gezondheid van hun medewerkers te beschermen en problemen te voorkomen door gecertificeerde steunzolen op maat aan te schaffen. Voor meer informatie en bestellen kun je terecht op de bestelportal van het Preventiefonds.

Belangrijkste punten
preventiefonds-plus-icon

Steunzolen ondersteunen en ontlasten je voeten en lichaamshouding

preventiefonds-plus-icon

Eén op de tien medewerkers in de metaalbranche draagt steunzolen

preventiefonds-plus-icon

Leden van het Preventiefonds kunnen gecertificeerde steunzolen aanschaffen en ontvangen een voordeel van € 131,00

preventiefonds-logo

Het Preventiefonds stelt passende preventiemiddelen en diensten beschikbaar aan werkgevers en werknemers in de metaalsector. Het doel is dat werknemers gezond en veilig aan het werk kunnen blijven, ook als ze langer moeten doorwerken.

Gratis aanmelden
icon-phone
085 065 6730
Ma - Vr, 08:30 - 17:00