Meer veiligheid in de metaalbranche met veiligheidsbrillen op sterkte
Kennisartikel

Meer veiligheid in de metaalbranche met veiligheidsbrillen op sterkte

icon-timer
4
minuten leestijd

Veiligheidsbrillen op sterkte zijn een essentieel onderdeel van persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) in de metaalindustrie om de ogen van werknemers te beschermen tegen mogelijke gevaren zoals vonken, stof, splinters, chemicaliën en andere potentieel schadelijke materialen.

Veiligheidsbrillen op sterkte bieden meer veiligheid in de metaalindustrie

Veiligheidsbrillen zijn ontworpen om de ogen te beschermen tegen gevaarlijke materialen, schadelijke straling en impact van objecten tijdens het uitvoeren van werkzaamheden. Veiligheidsbrillen op sterkte bieden extra bescherming aan werknemers die een visuele correctie nodig hebben. De glazen van een veiligheidsbril zijn van gehard glas of kunststof en het montuur is gemaakt van metaal of kunststof.

In de metaalindustrie worden vaak hoge temperaturen gebruikt en worden materialen gesneden, gelast, geslepen en geboord, waardoor er een hoog risico op oogletsel ontstaat. Een veiligheidsbril op sterkte beschermt je ogen tegen de gevaren van stof, slijpdeeltjes en splinters en vloeistofspetters. Het is daarom belangrijk dat werknemers in deze industrie veiligheidsbrillen op sterkte dragen die voldoen aan de juiste normenen voorschriften om hen te beschermen tegen deze gevaren.

Het dragen van veiligheidsbrillen op sterkte kan het risico op ongevallen en verwondingen verminderen, omdat de werknemer een helderder zicht heeft en in staat is om te zien wat er om hem heen gebeurt. Dit kan vooral belangrijk zijn in situaties waarin een werknemer nauwkeurig moet werken en kleine details moet zien.

Bovendien kunnen veiligheidsbrillen op sterkte de arbeidsveiligheid verbeteren omdat werknemers minder snel geneigd zijn om hun veiligheidsbril af te zetten vanwege ongemak of wrijving met hun reguliere bril. Met een veiligheidsbril op sterkte kunnen werknemers hun bril dragen terwijl ze tegelijkertijd beschermd zijn tegen de risico's van hun werkzaamheden.

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de veiligheidsbrillen op sterkte voldoen aan de juiste normen en kwaliteitsnormen.

Al met al kunnen veiligheidsbrillen op sterkte een belangrijke rol spelen bij het waarborgen van de veiligheid op de werkplek in de metaalbranche en bijdragen aan een gezonde en veilige werkomgeving voor alle werknemers.

Belangrijkste punten
preventiefonds-plus-icon

Veiligheidsbrillen op sterkte zijn belangrijk voor de metaalindustrie

preventiefonds-plus-icon

Een veiligheidsbril op sterkte beschermt je tegen stof, vloeistoffen, chemicaliën of rondvliegende deeltjes

preventiefonds-plus-icon

Het Preventiefonds biedt korting en extra budget voor veiligheidsbrillen op sterkte

preventiefonds-logo

Het Preventiefonds stelt passende preventiemiddelen en diensten beschikbaar aan werkgevers en werknemers in de metaalsector. Het doel is dat werknemers gezond en veilig aan het werk kunnen blijven, ook als ze langer moeten doorwerken.

Gratis aanmelden
icon-phone
085 065 6730
Ma - Vr, 08:30 - 17:00