Wat zijn de voordelen van op maat gemaakte oordoppen voor de metaalindustrie?
Kennisartikel

Wat zijn de voordelen van op maat gemaakte oordoppen voor de metaalindustrie?

icon-timer
4
minuten leestijd

Op maat gemaakte oordoppen (otoplastieken) zijn gehoorbeschermers die in de gehoorgang worden gedragen om het gehoor te beschermen tegen harde geluiden. Er zijn verschillende soorten otoplastieken beschikbaar, afhankelijk van het niveau van bescherming dat nodig is. Sommige otoplastieken zijn bijvoorbeeld speciaal ontworpen voor muzikanten, terwijl andere geschikt zijn voor industriële toepassingen.

Otoplastieken bieden verschillende voordelen voor werknemers in de metaalbranche

  • Verbeterde gehoorbescherming
    Omdat otoplastieken speciaal zijn gemaakt voor de drager, bieden ze een betere bescherming tegen lawaai dan standaard oordoppen. Dit is vooral belangrijk in een omgeving waar hard geluid en lawaai de norm zijn, zoals in de metaalindustrie.
  • Comfort
    Op maat gemaakte oordoppen passen perfect in de gehoorgang van de drager en zijn dus comfortabeler te dragen dan standaard oordoppen. Dit is vooral belangrijk voor werknemers in de metaalindustrie die hun oordoppen langere tijd moeten dragen.
  • Gemakkelijk in gebruik
    Op maat gemaakte oordoppen zijn gemakkelijk in gebruik en kunnen snel en eenvoudig worden ingebracht en verwijderd. Dit is belangrijk voor werknemers die snel moeten reageren op situaties in de metaalindustrie.

Al met al bieden otoplastieken een betere bescherming tegen lawaai, meer comfort èn meer gebruiksgemak voor werknemers in de metaalbranche.

Het is belangrijk om de otoplastieken door een gekwalificeerde audicien te laten aanmeten, zodat je zeker weet dat ze perfect passen en de juiste bescherming bieden.

Bijdrage vanuit het Preventiefonds voor otoplastieken‍

Koninklijke Metaalunie, Mevas en Zilveren Kruis hebben gezamenlijk het Preventiefonds opgericht om werknemers en werkgevers in de metaalsector te voorzien van de juiste preventieve middelen. Vanuit het Preventiefonds ontvang je een basisbijdrage op de netto leveranciersprijzen van otoplastieken. Deze basisbijdrage betreft een korting van 50%.

Voor iedere medewerker met een collectieve Metaalunie zorgverzekering bij Zilveren Kruis ontvang je nog een extra budget van €125,-per drie jaar (dit is ook van toepassing wanneer je zelf in het collectief zelfverzekerd bent).

Dit budget kun je inzetten voor nog meer voordeel op de diverse preventiemiddelen en het is in te zetten voor alle medewerkers, ook als ze niet verzekerd zijn in de collectieve Metaalunie zorgverzekering bij Zilveren Kruis.

Meld je vrijblijvend aan bij het Preventiefonds, wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Belangrijkste punten
preventiefonds-plus-icon

Verbeterde gehoorbescherming

preventiefonds-plus-icon

Comfortabel en gemakkelijk in gebruik

preventiefonds-plus-icon

Het Preventiefonds biedt korting en extra budget voor otoplastieken

preventiefonds-logo

Het Preventiefonds stelt passende preventiemiddelen en diensten beschikbaar aan werkgevers en werknemers in de metaalsector. Het doel is dat werknemers gezond en veilig aan het werk kunnen blijven, ook als ze langer moeten doorwerken.

Gratis aanmelden
icon-phone
085 065 6730
Ma - Vr, 08:30 - 17:00