Een veiligheidsbril op sterkte beschermt tegen gevaren op de werkvloer
Kennisartikel

Een veiligheidsbril op sterkte beschermt tegen gevaren op de werkvloer

icon-timer
4
minuten leestijd

Een veiligheidsbril op sterkte biedt bescherming aan de ogen tegen verschillende gevaren op de werkplek of in andere situaties waar oogbescherming vereist is. De bril is ontworpen om de ogen te beschermen tegen impact, stofdeeltjes, slijpdeeltjes, splinters en vloeistof spetters.

Waarom is een veiligheidsbril op sterkte zo belangrijk?

 • Bescherming tegen rondvliegende deeltjes
  In bouwbedrijven, lasbedrijven en werkplaatsen voor metaalbewerking kunnen rondvliegende materialen zoals bijvoorbeeld stenen, metaal, beton, hout, vonken en metaalsplinters ernstig oogletsel veroorzaken. Een veiligheidsbril op sterkte zorgt ervoor dat deze deeltjes niet in de ogen komen.
 • Bescherming tegen chemicaliën
  In chemische fabrieken en laboratoria worden gevaarlijke chemicaliën en vloeistoffen gebruikt. Deze kunnen ernstige oogirritatie, brandwonden of andere schade aan de ogen veroorzaken als ze in contact komen met de ogen. Een veiligheidsbril op sterkte biedt bescherming tegen morsen, spatten en dampen van gevaarlijke stoffen.
 • Bescherming tegen hitte en straling
  Lassers werken met hoge temperaturen en schadelijke straling tijdens het lasproces. Een veiligheidsbril op sterkte met speciale coatings kan bescherming bieden tegen de hitte, vonken en schadelijke straling die tijdens het lassen kunnen vrijkomen.
 • Bescherming tegen glaswerk
  In laboratoria kunnen glazen flessen, buizen of ander glaswerk breken en splinters veroorzaken. Een veiligheidsbril op sterkte helpt voorkomen dat deze splinters in de ogen terechtkomen.
 • Wettelijke verplichting
  Wanneer je werkt in een omgeving waar wordt gewerkt met materialen die splinters kunnen veroorzaken of waar gewerkt wordt met gevaarlijke stoffen is een veiligheidsbril verplicht.

Kortom, het dragen van een veiligheidsbril op sterkte is van vitaal belang om de gezondheid en veiligheid van werknemers te waarborgen in omgevingen waar oogletsel een reëel risico vormt. Een veiligheidsbril op sterkte vermindert de kans op ongevallen en beschermt de ogen tegen schadelijke elementen, waardoor werknemers met een gerust hart kunnen werken in potentieel gevaarlijke omstandigheden.

Vanuit het Preventiefonds ontvang je een basisbijdrage op de netto leveranciersprijzen van veiligheidsbrillen op sterkte. Deze basisbijdrage betreft een korting van 50% tot een maximum van € 100,-. Voor iedere medewerker met een collectieve Metaalunie zorgverzekering bij Zilveren Kruis ontvang je nog een extra budget van €125,-per drie jaar (dit is ook van toepassing wanneer je zelf in het collectief zelfverzekerd bent). Dit budget kun je inzetten voor nog meer voordeel op de diverse preventiemiddelen. Het extra budget kun je inzetten voor alle medewerkers, ook als ze niet verzekerd zijn in de collectieve Metaalunie zorgverzekering bij Zilveren Kruis.

Belangrijkste punten
preventiefonds-plus-icon

Een veiligheidsbril op sterkte biedt bescherming aan de ogen tegen verschillende gevaren

preventiefonds-plus-icon

Een veiligheidsbril op sterkte vermindert de kans op ongevallen

preventiefonds-plus-icon

Het Preventiefonds biedt korting en extra budget voor veiligheidsbrillen op sterkte

preventiefonds-logo

Het Preventiefonds stelt passende preventiemiddelen en diensten beschikbaar aan werkgevers en werknemers in de metaalsector. Het doel is dat werknemers gezond en veilig aan het werk kunnen blijven, ook als ze langer moeten doorwerken.

Gratis aanmelden
icon-phone
085 065 6730
Ma - Vr, 08:30 - 17:00